desember 2010 (faen ta tyngdekrafta)


om bøker og sånt

"...for hun mangler virkelig noe, vi har fått hver vår del, Idun og jeg, ingen av oss blir hele mer, og Idun mangler hud, hvem som helst kan invadere henne, hvem som helst kan ta for seg av henne, en dampende klump av lever og tarmer, ikke rart det kommer kråker, ingen jeg kjenner er sånn. Jeg er ikke sånn. Jeg ville elsket en som var sånn."

Jeg er ferdig med Lilla Stjärna, og jeg går rett på novellesamlingen Ikke Rart Det Kommer Kråker av Karine Nyborg. Jeg skaffet meg litt nye bøker i dag, og de ligger nå fint på toppen av bokhyllen min. Jeg kjøpte
X Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv av Tomas Espedal (denne gleder jeg meg til)
X What I talk about when I talk about running av Haruki Murakami
X How I Live Now av Meg Rosoff (allerede lest)
X Ikke rart det kommer kråker av Karine NyborgNye bøker er fint. Selv om jeg sikkert fra før av har ti som venter på å bli lest. Det blir aldri for mange av ting som bøker. Jeg har også bestilt Howl's Moving Castle, boken som filmen er basert på. Jeg er egentlig ikke sånn veldig glad i fantasy og alt det der, men siden Howl's Moving Castle er en av de fineste filmene jeg vet om, så er det greit. Det tar antagelig en stund før den kommer, siden det er så mange fridager fremover. Hva skal dere på nyttårsaften, forresten?

Angående Lilla Stjärna, så likte jeg den veldig godt. Det var merkelig å se Lindqvist ta et steg vekk fra det overnaturlige, jeg satt liksom å ventet på det hele tiden. Den var veldig vond å lese, og som alle gode bøker sitter jeg igjen med en haug med spørsmål som jeg antagelig aldri får svar på. Man blir liksom vandt til det etterhvert, siden jeg vet det kommer. Det er fortsatt trist.

11 11

Image hosting by LastOpp.no

2010 har vært det tristeste året noensinne. Hva skal du gjøre i 2011?

switchblade

.

+

馬

Hei! Jeg var i Oslo i går og det var fett. Det har ikke vært så veldig kaldt de siste dagene, så jeg har kunnet bruke den grønne parkasen min. Dette er den fineste jakken jeg eier. Jeg kjøpte den brukt for tretti kroner, no lies. Det er egentlig en vår/høstjakke, men i bare tre minusgrader er det ok.

Uansett! Jeg kjøpte ikke noe særlig i Oslo. Jeg prøver å spare penger. Søsteren min skulle egentlig dra med en venninne, men så kunne hun ikke allikevel, og jeg syntes synd på henne så jeg bestemte meg for å dra med henne. Så jeg kjøpte litt manga og litt anime. Sånt man ikke får tak i her hjemme. Jeg er veldig glad i alt som er fra Japan, og har egentlig alltid vært det, men jeg kler meg ikke i fargerike klær og roper "ANIME OG POCKY." Haha. Du skjønner.

19122010

Jeg synes det er veldig deilig å ha ferie, forresten! Jeg vil aldri tilbake på skolen. Jeg er oppe til fem/seks hver natt og jeg spiller zelda, leser bøker, ser på film og video og sover og jeg gjør bare alt jeg vil. Gruer meg veldig til å dra tilbake på skolen, men heldigvis er det andre halvåret lettere enn det første. Det er langt flere ferier og i April/Mai/Juni er alt bare løst. Og i Mars forsvinner snøen og jeg kan bruke de fine skoene mine og de fine jakkene mine. Jeg må bare komme meg gjennom Januar og Februar. Sukk. Forresten! Hva synes dere om at MTV lager sin versjon av Skins?

6

18.55

Si hei til meg i oslo i morgen.

everything is illuminated

F1000029

sacred sky.remix1

"Sometimes I can hear my bones straining under the weight of all the lives I'm not living" (Jonathan Safran Foer)

Fireworks

watch for the stars as the sun goes down

videoblogg! zomg!??

Lurte dere. Jeg har faktisk laget en videoblogg, men blogg.no lar meg ikke laste den opp og jeg gidder ikke prøve lenger. Så her er en kjedelig liste istedet! Dette er hva jeg fikk til jul i år;

X Lavalampe
X Strømpebukser
X Skins, sesong 1
X The Time Traveler's Wife
X En stor bok om universet
X Gavekort på h&m, norli og platekompaniet
X Sjokolade
X Avtalebok
X Mascara
X Penger
X Klokke

Og sikkert litt til også, jeg fikk veldig mye i år. Jeg skal definitivt til byen å shoppe i morgen. Gavekortet jeg fikk på Norli er helt vilt og jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å bære alle bøkene jeg skal kjøpe hjem. Jeg har allerede brukt opp pengene jeg fikk på nettshopping. Jeg kjøpte den offisielle artbooken til Howl's Moving Castle. Howl's Moving Castle er en av de fineste filmene noensinne. Hva fikk du til jul i år?

Sånn litt på slutten; I natt la jeg meg klokken fem om morgenen, og sto opp klokken halv syv på kvelden. Wow, vet ikke helt hva som skjedde der.

24

god jul alle sammen! har store planer om å lage en videoblogg senere/i morgen der jeg viser dere hva jeg fikk i julegave. men nå skal jeg bare fortsette å kaste bort tid frem til det er tid for middag og gaver. ha det fint i dag, jeg er glad i dere ♥

torsdag

hei, i dag har jeg forhåndsbestilt det nye bright eyes albumet, oh yeah! kan ikke vente til det kommer ut. + jeg får en t-skjorte. nå må jeg egentlig rydde rommet.

all life must eventually return to the sea

+

+

+

"I believe that mankind's destiny lies in the stars. I believe that candy really did taste better when I was a kid, that it's aerodynamically impossible for a bumble bee to fly, that light is a wave and a particle, that there's a cat in a box somewhere who's alive and dead at the same time, and that there are stars in the universe billions of years older than the universe itself." (Neil Gaiman)

+

edit edit

katten min kom hjem igjen nå for fem minutter siden. han er veldig kald, sulten og kjælen, men i god behold. nå spiser han tørrfor og våtfor om hverandre på kjøkkenet. lettelse. kanskje han så innlegget mitt og bestemte seg for at det var på tide å komme hjem ♥

tirsdag

katten min har ikke vært hjemme på snart tjuefire timer. jeg vet katter vanligvis gjør sånt ofte, men katten min er veldig hjemmekjær og pleier ikke være borte lengre enn en halvtime når han først går ut. jeg er redd.

i'm not sick if they let me play with the cats

Image hosting by LastOpp.no

learn to swim

truth

Hei, i dag føler meg litt bedre. Og jeg har laget en liste med grunner til dette, fordi jeg liker å lage lister -

♠ Nytt album fra Bright Eyes den fjortende februar. Gjett hvem som skal forhåndsbestille så fort det går an.
♠ Da jeg trodde at pc'en min var ødelagt, fikk panikk, før jeg kom på at jeg har nok penger i banken til å kjøpe en ny.
♠ Bare tre dager igjen på skolen, der vi ikke skal gjøre annet enn å se film, ha quiz, ake, osv.
♠ Ny hårfarge og ny sjampo som lukter banan og gjør håret mitt helt mykt.
♠ Favorittstjerner på flickr.
♠ Fine kommentarer.
♠ Julegaver!!!

scan0010

Også sånn ellers har jeg laget nytt design, og jeg er egentlig ganske fornøyd. Dere har kanskje lagt merke til det, men jeg liker designet mitt når det er så minimalistisk som mulig. Jeg er egentlig ikke så veldig god på html og css, trass i hva jeg trodde før, men jeg er god på minimalistisk.
Jeg har begynt å glede meg veldig til jul. Jeg er veldig barnslig og klarer nesten ikke vente med å få vite hva jeg får i julegave. Også liker jeg å ha ferie, selv om dette blir den korteste juleferien noensinne. Hva får du til jul tror du?

not fair

har ikke lyst til å blogge. har egentlig ikke lyst til noen ting.

"Om jag älskar nån så älskar jag dig."

vanskelig å puste.

alle människor heter egentligen något annat

F1000016

Image hosting by LastOpp.no

back

Image hosting by LastOpp.no

porcelain veins, crystal mind

I går sovnet jeg klokken halv åtte og sov til sju neste morgen. Skole til tre hver dag tar livet av meg. Uansett - jeg har kjøpt noe så kult som en moderne spillmaskin - Nintendo DSlite. Den er kritthvit - akkurat som meg ehe - og jeg elsker den. Jeg har også kjøpt spillene Pokémon: SoulSilver og Golden Sun: Dark Dawn. Har spilt fire timer i strekk i dag. Love it.

I helgen skal jeg plutselig på arrangørworkshop (om jeg ikke forsover meg ehe) med UKM og Juvenile Rock Club. Jeg vet ikke helt hva som skal skje, eller hva vi skal lære, men ok jeg er med. Vi skal muligens på Skambankt på kvelden. Og forresten - å lese på svensk går lett nå! Føler meg litt badass. Nå hører jeg på Taylor Swift. Ikke like badass allikevel.

TING.

Ok, var som sagt i Oslo i dag. Det var gøy, men helt vilt kaldt! Når jeg kom tilbake til Tønsberg kjentes det ut som om det var mildt ute. Wow. Litt deilig da - det virker liksom ikke like kaldt her hjemme lenger. Uansett, jeg var på Monki og brukte helt vilt mye penger på to kjoler. Disse;


De ser like ut, men de er egentlig ikke det. Jeg går nesten bare i svart - fordi jeg ikke kler farger, ikke fordi jeg er emo, ehe - så alle kjolene mine ser like ut for alle andre enn meg. Dere må bare se på detaljene! Og forresten - jeg er ikke fornøyd med størrelsene til Monki. Jeg måtte kjøpe XS og kjolene er fortsatt alt for store. Er det bare jeg som er liten eller er det noe galt? (Luksusproblem.)

Også kjøpte jeg diverse bøker. Blandt annet Lilla Stjärna av John Ajvide Lindqvist. Og nei, du leste ikke feil - jeg har mye rart i bokhyllen min, men dette er første gang jeg faktisk prøver meg på en svensk bok. Dette er dømt til å mislykkes. Men, akk, Ajvide Lindqvist hva gjør jeg vel ikke for deg? Jeg er så lei av å vente på den norske oversettelsen. OGSÅ kjøpte jeg de kuleste skoene i universets historie. Jeg skal aldri gå i et annet par sko igjen;

DE GLITRER. Jeg føler meg som Cassie Ainsworth. Over til noe helt annet; jeg hadde naturfagsprøve og det gikk faktisk ikke så dårlig. Det var veldig enkle spørsmål, for eksempel; "Litt under halvparten av menneskekroppen består av vann. Sant eller usant?" Nå får vi bare håpe at samfunnsfagen går like bra! Har du også juleferie tjueandre desember og isåfall hva synes du om det?

glemte overskrift igjen

▲ Oslo i morgen. (!!!!!!!)
▲ Vi lagde vår egen dans i gymmen i dag og fremførte den for klassen - det var faktisk ikke flaut, siden jeg var den eneste på gruppen min som ikke glemte trinnene. Også fant jeg ut at jeg fikk 4 på prestasjonen min i innebandy. Elsker gymlæreren.
▲ Jeg strøk på mattetentamen, men jeg skal få lov til å ta den om igjen.
▲ Nå har jeg en date med naturfagsboka.

rabbit heart

Ok, så på Onsdag skal jeg til Oslo for å shoppe klær på Monki og bøker på Tanum og Outland. Jeg elsker Oslo så mye, og jeg kjenner at jeg må komme tilbake dit med jevne mellomrom om jeg ikke vil bli gal. Jeg tror ikke jeg kan forklare det på noen ordentlig måte, det er bare følelsen av å være alene i den store byen. Det er fint. Uansett, jeg slutter tidlig den dagen, så jeg regner med å rekke elleve-toget. Ihvertfall tolv-toget. Kan ikke vente. Hvis du bor i Oslo, og ser meg, kan du godt spørre om autografen min liksom. Men du får den bare om jeg liker deg.

I dag har jeg hatt engelsktentamen. Jeg trodde vi måtte skrive novelleanalysering, men vi fikk flere oppgaver å velge i. Jeg skrev om Kafka on the Shore, katten min, udødelige maneter og hvordan mennesker egentlig er laget av stjernestøv. Ellers i dag har jeg bare sovet. Liksom, helt alvorlig. Jeg la meg når jeg kom hjem, sånn rundt halv ett og sov til halv fem. Jeg sto opp og spiste middag, før jeg la meg igjen, denne gangen sov jeg til halv åtte. Siden det har jeg vært våken, men jeg er kjempe trøtt! Jeg er sånn her hver eneste vinter, jeg tror jeg egentlig burde gå i dvale.

+

cosmic love

Vi har engelsktentamen i morgen og jeg gleder meg. Jeg skal skrive min tredje novelleanalysering - denne gangen på et språk jeg faktisk mestrer, og ikke nynorsk - så dette tror jeg blir bra. Jeg kan ikke tro hvor kort tid det er igjen før juleferien! Snart er 2010 over! Det er alt for rart. Hva er det kuleste du har gjort i år? Også var det visst fest i aulaen i storefri i dag!! Med konfetti, champagne og høy musikk. Velkommen til greveskogen vgs.

Angående observatoriumet i går; nei, jeg var ikke høy nok til å se inn i det store teleskopet. De hadde et ordentlig, gigantisk ett også! Under tak med kuppel som man kunne snurre på for å justere hva man ville se på. De andre så på en stjernetåke fra en eksplosjon som skjedde for 8000 år siden. Du kan se bilde av den her. Jeg var den eneste som ikke rakk opp. Jeg er veldig bitter. Noen av guttene prøvde tilogmed å løfte meg opp, men da ble det alt for høyt. Noen ganger suger det å være liten.
Men jeg fikk lov til å se i et litt mindre teleskop, som sto på bakken. Og da jeg fikk se Jupiter og de fire galileiske månene stående på rekke. Det var ganske fantastisk. Så det var verdt det allikevel. Også hadde jeg det morsomt da.

til alle som var misunnelige

jeg rakk ikke opp til teleskopet, fml. mer om dette senere.

m83

hei, det er klar himmel ute og om to timer stikker jeg til observatoriumet for å se på stjerner, planeter og galakser. endelig! jeg har drømt om dette siden jeg var åtte år og lånte alt for store bøker om astronomi på biblioteket.
snakkezz

hits