november 2010 (faen ta tyngdekrafta)


the toughest fifteen-year-old in the world

Sometimes fate is like a small sandstorm that keeps changing directions. You change direction but the storm chases you. You turn again, but the storm adjusts. Over and over you play this out, like som ominous dance with death just before dawn. Why? Because the storm isn't something that blew in from far away, something that has nothing to do with you. The storm is you. Something inside of you. There's no sun there, no moon, no direction, no sense of time. Just fine white sand swirling up into the sky like pulverized bones. That's the kind of sandstorm you need to imagine.And you really will have to make it through that violent, metaphysical, symbolic storm. No matter how metaphysical or symbolic it might be, make no mistake about it; it will cut through flesh like a thousand razor blades. And once the storm is over you won't remember how you made it through, how you managed to survive. You won't even be sure, in fact, whether the storm is really over. But one thing is certain. When you come out of the storm you won't be the same person who walked in.

Your heart is like a great river after a long spell of rain, spilling over its banks. All signposts that once stood one the ground are gone, inundated and carried away by the rush of water. And still the rain beats down on the surface of the river. Every time you see a flood like that on the news you tell yourself: That's it. That's my heart.

On my fifteenth birthday I'll run away from home, journey to a far-off town, and live in the corner of a small library. It'd take a week to go into the whole thing, all the details. So I'll just give you the main point;
On my fifteenth birthday I'll run away from home, journey to a far-off town, and live in the corner of a small library.
It sounds like a fairy tale. But it's no fairy tale, believe me. No matter what sort of spin you put on it.

Leees Kafka on the Shore.

stockholm syndrome

.

I morgen er det tirsdag, og jeg hater tirsdager. Gym, matte og spansk på én dag. Liker ikke. Vi skal ha dans i gymmen de neste to ukene og selv om jeg har danset litt før så er jeg helt håpløst. Jeg danset mest for å passe inn med de andre i klassen min, og jeg sluttet fordi jeg ikke eier rytme eller koordinasjon i det hele tatt. Jeg håper vi ihvertfall har selskapsdans eller noe lignende. Eller kanskje ballet. Men kjenner jeg skolesystemet rett skal vi sikkert ha hip hop. Oh, the horror.

Lasagne til middag i dag.

new bike!

cats and cats and cats and cats

half in love with elizabeth

i hate college work

Bare sånn hvis det er noen som ikke har lagt merke til det; alle bildene jeg legger ut her har click-through-link. Altså, du kan trykke på det og komme til siden der jeg fant det. Jeg har sikkert sagt dette minst tre ganger før, men etterhvert som jeg får nye lesere så vil jeg ikke at noen skal tro jeg ikke oppgir kilder.

I dag var jeg i byen i ca. tjue minutter for å kjøpe nye tegneblyanter. Jeg har mistet alle de gamle så jeg har brukt trykkblyant frem til nå (haha). Men nå er det ordnet. Også så jeg på de tusjene jeg ønsker meg til jul, men de kostet liksom 1120 kroner, eller noe lignende, så det kan jeg bare glemme. Oh well.
Forresten! Katten min er skikkelig tykk nå. Hvordan ser katten din ut? (Jeg bare regner med at alle som leser bloggen min har katt.) Dette ble et meningsløst innlegg. Nei, vent! Ikke helt - jeg har nemlig litt lyst til å lage videoblogg. Om dere lover å ikke le av den überlyse stemmen min, og om jeg finner på noe å snakke om. Forslag?

like dylan in the movies

Models

Mattetentamen gikk sånn akkurat passe. Ihvertfall på Del 1. Del 2 var katastrofal, jeg svarte bare på èn oppgave tror jeg. Oh well. Jeg blir glad så lenge jeg ikke stryker. Matte er det verste faget mitt. Jeg tror det er fordi det er den ene tingen du ikke kan lese deg til. Dumt.
I dag var jeg på konsert. Ikke noe spesielt, bare sånn lokalt. Jeg synes ikke vi har så veldig mange gode lokalband å by på her på Nøtterøy, men du må liksom dra allikevel. Tradisjon osv. Uansett, jeg hang med noen gamle venner jeg ikke har sett på veldig lenge og det var gøy. Nå vurderer jeg å spille gamecube. Når var sist gang du gjorde noe for første gang?

my hands are cold but my heart is on fireglobusen min er hvit på webcam-bilder. i dag har jeg hatt vondt i hodet og så har jeg sett på anastasia. i morgen tidlig er det mattetentamen - ønsk meg lykke til!

"Sometimes even the right is wrong."

Betty turns blue har den beste flickr-siden. I dag hadde vi ultrakort dag på skolen, så hei, jeg er hjemme! Jeg har egentlig ikke planer om å gjøre noe i det hele tatt i dag. Bortsett fra å tegne, spille og nerde data. Jeg har forresten begynt å tegne for fullt igjen nå - og jeg husker ikke hvorfor jeg sluttet! Det er så gøy. Jeg skal scanne inn et par for å vise dere en dag jeg gidder. Hvilket stjernetegn er du født i og synes du at du passer i det?

ops glemte overskriftjeg har begynt å tegne igjen - litt fordi jeg fant en sånn kjempefin bok å gjøre det i. den er så fin at jeg legger ut bilde av den her. dette er blitt en sånn random webcambilde og noen setninger-blogg. hva skal jeg tegne nå!?!??

så stryker vi ikke i gym i år heller4+

The way you look could seriously make nature dysmorphic.


hei, jeg har akkurat øvd til gymprøve i tre og en halv time i strekk. sliten! jeg må få en bra karakter, hvis ikke kommer jeg antagelig til å faile hele gym-faget. sånn bortsett fra det fikk jeg fem på både geografiprøven og norskforedraget mitt. flink!

mika og jeg

jeg var syk og hjemme fra skolen i dag (derfor flatt hår og feberansikt, hihi), så jeg har ligget på sofaen og hørt på mika som snorker. han er søt.

jakkeLeopardmønstret pelsjakke, oh yes. Ikke lat som om du ikke er misunnelig, jeg vet at alle jenter egentlig ønsker seg en sånn her. Uansett, ignorer det triste ansiktet mitt, det var tidlig. Dette er den fjerde vinterjakken min, pluss at jeg har sikkert femti høst/vårjakker. Jeg tror jeg har jakkedilla sånn som andre jenter har skodilla.

just like honey

✝ Jeg har voksesmerter i ankelen.
✝ I morgen skal jeg ake med Molly.
✝ Mamma har kjøpt en hel ananas! Skallet er skikkelig rart.
✝ Kanskje tur til observatoriumet på Tirsdag. Vææææærsåsnill.
✝ Som Birgitte kommenterte i forrige innlegg - The Vampire Diaries er på pause.
Ikke kult, jeg har bare en og en halv episode igjen.
✝ På grunn av den nye Harry Potter filmen glemte jeg i går å både gjøre og levere spansk-oppgaven min.
Fristen var for 24 timer siden. Må finne på en unnskyldning og gråte til læreren på Tirsdag.
✝ Jeg var på loppemarked å kjøpte ny vinterjakke i dag. Den er helt utrolig kul, og jeg betalte femti kroner for
den (du får helt lik på H&M/Bik Bok/Gina Tricot til fem hundre kroner, no lies). Jeg skal ta bilde å vise dere i morgen.

The dreams in which I'm dying are the best I've ever had

Magician Crystal Set

Hei, jeg ser på The Vampire Diaries - har bare tre episoder igjen! Ok, kommer en ny i morgen. Digger The Vampire Diaries, det er så dårlig at det er bra. "Look at the stars. They are the same stars as last week, last year. Same as when we were kids, when we weren't even born. In a hundred years no one will know who we were, but they'll know those same stars."

Lang tekst om Harry Potter;

Jeg har akkurat kommet hjem etter å ha sett Harry Potter! Jeg likte den mye bedre enn den forrige, selv om den fortsatt ikke har helt den samme følelsen som de første fem.
Jeg tror at Harry Potter er noe som alltid kommer til å være veldig sterkt for oss som er født på begynnelsen av nitti-tallet. Og det er noe ingen andre kan føle på samme måte. Vi har vokst opp med serien og serien har vokst med oss. Vi fikk bøkene av fedrene våre praktisk talt før vi kunne lese, alle litt uvitende om hvor stort det kom til å bli. Og når vi så den første filmen på kino sammenlignet vi den ikke med boka, slik vi antagelig ville gjort i dag, for vi var bare ni. 
Og den nye filmen er så langt som det går an å komme fra det vi så på kino for ni år siden, den er mørkere og hadde antagelig skremt livet av den ni år gamle meg. Men det er akkurat det som er så vakkert - og det er akkurat det jeg mener når jeg sier at vi har vokst opp med hverandre. Om du ikke var der kommer du ikke til å skjønne det.

Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette; om du ikke har sett filmen enda så burde du glede deg! Jeg begynte å gråte allerede i første scene. xo xo Maren Elisabeth

fredag er fridag

Hei, i morgen har jeg fri så da bærer det til SF Kino og Harry Potter! Jeg skal på 12.30-forestillingen, faktisk. Jeg bare klarer ikke vente helt til kvelden, og når jeg allikevel ikke skal på skolen så hvorfor ikke? Dessuten er det den nest-første forestillingen etter premieren! Nå gleder jeg meg veldig.

"Lost opportunities, lost possibilities, feelings we can never get back. That's part of what it means to be alive. But inside our heads - at least that's where I imagine it - there's a little room where we store those memories. A room like the stacks in this library. And to understand the workings of our own heart we have to keep on making new reference cards. We have to dust things off every once in awhile, let in fresh air, change the water in the flower vases. In other words, you'll live forever in your own private library." (Kafka on the Shore)

Vi hadde akkurat strømbrudd - noe som faktisk skjer et par ganger i uka her, sånn er det å bo i gammelt hus. Nå sitter jeg å gamer med lillebroren min. Eller, han hjelper meg å slå de vanskelige fiendene på spillet mitt og jeg ser på! Hurra for brødre. If you were given the option of dying painlessly in peace at forty-five, with a lover at your side after a full and happy life - is this something that would interest you?

sometimes i wish i was a cat

Naturfagen gikk like dårlig som forventet. Jeg satt utrolig lenge i går og lærte meg alt om det elektromagnetiske spekteret, fotoner, dopplereffekten, drivhusgasser etc. Tror du vi fikk noe av det på prøven? Neida. Jeg hater når jeg kaster bort en hel kveld på å pugge et fag, for så å få fem helt random spørsmål om ting som ikke står i boka.

Jeg har forresten skiftet litt på designet, men ikke sånn veldig. Kiki's Delivery Service og ingen header.
Akkurat nå har lillesøsteren min bursdagsselskap med alle vennene sine. Jeg er redd for å gå ut, så jeg tror jeg skal rydde rommet mitt. Eventuelt sove. Hva har dere gjort i dag?

jag lever

Alle trodde sikkert jeg var død, ettersom at jeg har oversett bloggen i nærmere tre dager. Men neida, jeg er bare så utrolig sliten. Skolen tar livet av meg. Jeg er så lei av å stå opp før syv hver morgen. Jeg legger meg gjerne elleve, men jeg er fortsatt helt død om morgenen. Klage klage. I dag hadde jeg gym og etter å ha blitt bokstavelig talt båret rundt i gymsalen av diverse medelever føler jeg at grensen for fysisk kontakt dette året er nådd,og jeg er veldig lei av gym. Men jeg er nødt til å være flink, fordi jeg har ikke råd til å faile ett eneste fag.
Ellers i dag var jeg med Jan Olav, og han prøvde å hjelpe meg med naturfagen min, men det er håpløst. Jeg skjønner det fortsatt ikke. Og prøven er i morgen, gah.

Ok, skal slutte å blogge så mye om skole. Bortsett fra èn ting til! Jeg tror jeg har bestemt meg for å velge formgiving neste år. Det blir litt ekstra jobb, ettersom at kunstfagene kommer i tillegg til de teoretiske fagene som hører til studiespes. Men skolen ligger mye nærmere og jeg er veldig interessert i de fagene de lærer der (tegning, maling, kunsthistorie osv). I tillegg gir det meg spesiell studiekompetanse, sånn at jeg kan søke på diverse kunstskoler/programer om jeg vil det. (Og bare sånn at det ikke blir noe forvirring angående dette; nei, jeg skal ikke begynne i første klasse enda en gang, det går an å begynne med formgiving fra og med andre året også.)
Jeg må uansett bestemme meg snart, for det er ikke så lenge til vi skal velge! Hva har dere planer om å velge neste år?

sweet dreams, sweet cheeks


én fin ting

Håret mitt vokser i en vill fart. Jeg så gjennom bilder fra sommerferien - som egentlig ikke er så lenge siden - og håret mitt har vokst flere cm siden det! Det er blitt halvlangt nå, og innen neste sommer er det antagelig langt. Fire år med slit endelig gjort opp for.

Også én ting som ikke er så fint; vi har naturfagsprøve på Onsdag og jeg kommer til å stryke. Jeg har ikke orket å følge med i timene og tenkte at jeg bare kunne øve før prøven. Men de to kapittlene er UENDELIGE og jeg skjønner ingenting. Noen som har lyst til å forklare meg alt om stråling og radioaktivitet?


Forresten, jeg har laget (en dårlig) flickr. Bare så dere vet det.

"If you aren't cute, you may as well be clever."

I dag oversatte jeg en barnebok til nynorsk på skolen. Det var ganske fett. Jeg er så dårlig i nynorsk, men jeg kunne ønske jeg var kjempeflink. Kunne ønske jeg kunne skrive tekster og hele bøker på nynorsk. Eller kanskje blogge på nynorsk. Men jeg er håpløs.
I dag var jeg på date og jeg ville egentlig bare hjem å se på The Vampire Diaries hele tiden. Elsker The Vampire Diaries. Når jeg kom hjem foreslo mamma at jeg kunne ta en doktorgrad i Bright Eyes. Digger moren min. Hvordan var dagen din?

!!!!

DET ER SÅ MYE SNØ HER AT DU HADDE IKKE TRODD DET! Jeg la meg i går og alt var helt normalt, jeg våknet i dag og alt var hvitt. Det er så pent, jeg har bare lyst til å ta med kameraet ut og ta bilde av hver eneste bit av landskap jeg kan se. That is all.

495.) You and I will always be unfinished business

/Unnskyld for at jeg ikke har med noen kilder i dette innlegget, de fleste bildene er hentet fra de første sidene av tumblr'n min, altså før jeg skjønte at man måtte legge inn click-through-link/FALSE AWAKENING;

A false awakening is an event in which someone dreams they have awoken from sleep. This illusion of having awakened is very convincing to the person. After a false awakening, people will often dream of performing daily morning rituals, believing they have truly awakened. A dream in which a false awakening takes place is sometimes colloquially referred to as a ?double dream?, or a ?dream within a dream?.

Types of False Awakening

Type 1
Type 1 may be thought of as the ?common-or-garden? sort, in which the dreamer seems to wake up, but not necessarily in realistic surroundings, that is, not in their own bedroom. A pre-lucid dream may ensue. More commonly, dreamers will believe they have awakened and then ?fall back asleep? in the dream. 

Type 2
The type 2 false awakening seems to be considerably less common. Green characterized it as follows:

?[?]the subject appears to wake up in a realistic manner, but to an atmosphere of suspense[?] His surroundings may at first appear normal, and he may gradually become aware of something uncanny in the atmosphere, and perhaps of unwonted sounds and movements. Or he may ?awake? immediately to a ?stressed? and ?stormy? atmosphere. In either case, the end result would appear to be characterized by feelings of suspense, excitement or apprehension.?


Charles McCreery drew attention to the similarity between this description and the description by the German psychopathologist Karl Jaspers (1923) of the so-called ?primary delusionary experience? (a general feeling which precedes any more specific delusory belief). Jaspers wrote:

?Patients feel uncanny and that there is something suspicious afoot. Everything gets a new meaning. The environment is somehow different ? not to a gross degree ? perception is unaltered in itself but there is some change which envelops everything with a subtle, pervasive and strangely uncertain light[?]Something seems in the air which the patient cannot account for, a distrustful, uncomfortable, uncanny tension invades him[?].?

Jeg har laget og gjort ferdig en helt ny spotify-liste med alt jeg synes er fint akkurat nå. Du kan se den her. Nå burde jeg egentlig sove, men jeg skal ha The Vampire Diaries-maraton med meg selv. Hvordan har helgen deres vært?

Oh, no one will

bryan + natasha

Hjemme hos meg snakker alle om mat hele tiden. Forresten, om det blir fint vær på tirsdag/onsdag skal jeg og klassen min til horten og se på stjerner, planeter og galakser gjennom et ordentlig teleskop på et observatorium. Jeg har drømt om dette siden jeg gikk i fjerde klasse. Jeg gleder meg så mye. Hva gleder du deg til for tiden?

lovers in japanJeg sov til ett i dag og var allikevel så trøtt at jeg trodde jeg skulle dø. Jeg satt oppe til fire med Skins og smerter i hele overkroppen. Nå skal jeg se på Lost in Translation og The Breakfast Club. Alene. Jeg er verdens mest ensomme tenåring.

These constant broken heartbeats sound like breakbeats

noen som vil ta meg med på fest plz?

They die with their eyes wide open▲ Jeg har helg nå!!
▲ Jeg skal søke jobb hos Floriss i morgen (å gud).
▲ Katten min lå på fanget til moren min i dag tidlig. Det er første gang han har lagt seg på fanget til noen noensinne. Han er så søt.
▲ Jeg trenger desperat en ny bok å lese på. Jeg leser Anna Gavalda på skolen, men jeg trenger en hjemme-bok også. Desverre har jeg ikke råd til å kjøpe noen flere bøker (derfor punkt to). 
▲ Jeg vil ha filmkveld med vennene mine, men jeg har ikke noen venner.

save squareplants

støttegruppe for oss som IKKE vil at saralinn skal slutte å blogge >:-(((((((((

I'm taking far too many chances on these less than idealistic romances.

I dag hadde jeg faktisk gym på skolen. Jeg hater gym. Jeg blir plutselig tusen ganger mer klumsete og jeg klarer ikke styre ben eller armer. Men det var litt gøy da. Vi hadde "innebandy" og det er egentlig ikke så ille. Så lenge ingen sender ballen til meg.
Sånn ellers har jeg begynt å like det nye designet mitt, så det får bli litt til. Og i natt drømte jeg at jeg skulle se Vampire Weekend live, og så var det bare jeg som kom! Så de endte opp med å holde akustisk konsert bare for meg. Jeg har veldig ofte sånne rare drømmer, ettersom at jeg bruker for mye tid på obsesse over band jeg liker.

Og forresten!!!! Jeg fikk 4 på spanskinnleveringen min. Jeg ble faktisk kjempe glad, fordi jeg var bombesikker på at jeg skulle få en toer. Maks.

hits