oktober 2010 (faen ta tyngdekrafta)


Oxford Comma

Det er Halloween og i morgen er det første november. Ganske fett. Dette året har gått fortere enn noe annet år jeg kan komme på. Det føles som i går jeg sist feiret Halloween. Så mye har forandret seg siden da, men allikevel føles det som om det var i går.
Jeg har bare sett på film i dag og snart skal jeg spise eplekake! Og så skal jeg ut å gå Halloween med lillesøsteren min. Tror jeg ihvertfall. Og så er det Mandag. Altså skole. Jeg synes det er utrolig slitsomt å gå dit, men jeg har bestemt meg for å prøve hardt og møte opp hver dag uansett hva. Om jeg lar vær å møte opp bare èn dag så vet jeg at jeg antagelig ikke kommer til å møte opp igjen noen gang. Så jeg må bare gjøre det.

#575752 B band Science Image

Jeg har nytt design forresten. Jeg vet ikke om jeg liker det helt enda og jeg kommer kanskje til å stille det tilbake. Hva tror dere?

Never Love a Wild ThingI dag hadde vi fagdag i engelsk og jeg skrev en essay om filmen Precious. Jeg tror ikke jeg har jobbet så hardt på en oppgave i hele mitt liv. Jeg satt på biblioteket med noen venner fra klassen i underkant av tre timer og endte opp med å skrive nesten 1000 ord. Litt stolt. Håper på sekser.
I helgen skal jeg bare være hjemme, lese og se på filmene til Hayao Miyazaki. Jeg gidder ikke finne noen bilder i dag, så dere får heller dette veldig fine webcam-bildet av meg tatt for ti sekunder siden. Ha en fin helg ♥

This is how you spell; "HAHAHA, I've destroyed the hopes and the dreams of a generation of faux-romantics."

Ok, i dag skal jeg snakke om noe litt mer personlig enn det jeg vanligvis snakker om her på bloggen. Mest fordi det plager meg i dag, og litt fordi dere er de eneste vennene mine.
I tolv år nå - siden jeg var seks - har jeg hatt emetofobi. Det betyr at man har angst for å kaste opp og for å være kvalm. Og mesteparten av de tolv årene jeg har hatt det har det vært fryktelig ille, jeg fikk behandling alt for sent og jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg hadde panikkanfall hver dag. Det er først nå det har begynt å bli bedre og nå tenker jeg ikke på det så mye lenger. Det blir mer sånn at jeg nå og da plutselig blir redd (alltid helt uten noen rasjonell grunn) og etter det klarer jeg ikke tenke på noe annet resten av dagen.
Det er veldig slitsomt og jeg føler at jeg er ti år eldre enn jeg egentlig er. Selv om det er åtte-ni år siden jeg kastet opp sist så er jeg livredd for at det skal skje igjen og jeg tror ikke det kommer til å komme noen dag der jeg ikke er redd for det. På toppen av det hele har jeg faktisk noe som heter kronisk kvalme også. Det betyr at jeg er kvalm ca. hele tiden, hver eneste dag. Hvor ironisk er ikke det?

Uansett, jeg skal ikke gjøre dette til noe vilt klageinnlegg. Jeg er faktisk mye bedre nå. Jeg har medisiner hvis det blir veldig ille og jeg bruker ingefær mot kvalmen min (noe som faktisk hjelper veldig godt).  Jeg vet også om ting jeg kan gjøre som distraherer meg fra fobien min, som bøker eller videospill eller fin musikk. Jeg gikk til behandling fra jeg var fjorten til jeg var sytten og nå kan jeg gå måneder uten å få et panikkanfall. Jeg er fortsatt redd hver dag, men det er forskjell på å bryte helt sammen og å være redd. Om du skjønner. Og jeg tror faktisk de aller fleste har en fobi av et eller annet slag. Unnskyld for dette veldig lange innlegget og jeg skjønner om du ikke gidder å lese det.Bare sånn helt på slutten av innlegget; Jeg fikk Bright Eyes t-skjorte i posten i dag!!! Og jeg fikk håndskrevet takkekort ^ Ikke fra Conor Oberst, da, men kanskje neste gang. For spesielt interesserte så bestilte jeg denne i sort med hvitt trykk. Den var alt for stor, men whatevz.

She turned her back on the church and put all her faith in me.

tell me about the dream where we pull the bodies out of the lake and dress them in warm clothes again

Los Campesinos! er det nye favorittbandet mitt. Jeg klarer ikke slutte å høre på Romance is Boring-albumet. I flere uker nå har det vært omtrent det eneste jeg orker å høre på. Jeg tror jeg har snakket om dette før. Jeg var hjemme fra skolen i dag og nå synes jeg at helgen har vært litt vel lang. Jeg hadde fri på Fredag også så nå har jeg ikke vært på skolen siden Torsdag. Jeg kjenner jeg begynner å savne det. Hva skjer med verden?

Uansett, jeg har sett Howl's Moving Castle omtrent hundre ganger denne helgen. Jeg er forelsket. Det var alt jeg hadde å si i dette innlegget. Jeg tror jeg må begynne med en sånn 30 day challenge, fordi jeg er så tom for ting å fortelle om akkurat nå. Favorittplanet?

The Black Hand

My father promised me the 'big five', but he died when I was nine. The only thing I managed to shoot while he was alive was an Impala that jumped in front of me on the way to the reservation where he worked. The reservation was a half a day from our home, but I went there with him many times; I think my father wanted me to work there too and take over his job. To get to the reservation we had to pass through unrivalled landscape with colours I have never seen since. It was here I understood what it was for an indefinite earthly colour to meet an ever-changing sky.

Text on Walls from Morten Viskum's 'The Black Hand' installation, near Arsenale, Venice Biennale, 2009

Leaping Impala from Morten Viskum's 'The Black Hand' installation, near Arsenale, Venice Biennale, 2009

Two years after my father died I fled with my mother to Europe while my sisters stayed behind and were placed with an aunt. My mother became ill shortly after the move and never recovered, and so at sixteen I was alone. I have never forgotten the landscape or the reservation and have spent my adult life making paintings to replicate these places. It is a project I never managed to complete, just as I never returned to take down the big five. I died in 2008.

Dette er litt av utstillingenen til Morten Viskum som du finner på Haugar nå (nb! bildene er ikke tatt på haugar, men på et museum i Italia. Trykk på bildene for å komme til kilden). Teksten du ser på veggene er malt med en avkappet menneskehånd (no lies), derfor tittelen "The Black Hand." Teksten på veggene rørte meg veldig, og det var bare utrolig spesielt. Jeg tror det var denne utstillingen jeg likte best av alle. Jeg falt også for maleriet "How Can I Forget What I Can Not Forget and Still Have a Life" av René Holm. Utrolig fint;

Robot Unicorn Attack

Dette er grunnen til at jeg ikke blogget i går;Oh yeah, andre plass. Nå skal jeg gå å stelle meg, jeg skal på haugar (kunstmuseumet her i vestfold) i dag. See ya ♥

"Only the dead stay seventeen forever."

Jeg måtte dra meg vekk fra Robot Unicorn Attack for å blogge i dag. Jeg er blitt helt avhengig. Det er omtrent det eneste jeg gjør når jeg er på skolen. Skulle aldri fått facebook. I morgen har vi fri og jeg har tenkt å bruke denne ekstra lange helgen til å se tusen episoder av Supernatural og se en haug med filmer. Også skal jeg skrive ferdig norskoppgaven min da (flinke-Maren).

Jeg har satt meg som mål å komme meg gjennom alle bøkene til Haruki Murakami før året er omme. Jeg tror jeg har tatt meg litt vann over hodet, han har sykt mange bøker og jeg må få bestilt over halvparten av dem. Fortsatt, jeg skal prøve. Jeg holder på med Norwegian Wood nå. Den er bedre enn After Dark, men ikke like bra som Kafka on the Shore. Hva leser du atm?

OK DA

Jeg var for feig og avbestilte timen min. Jeg er bare for redd for at jeg skal angre om noen år og for å være ærlig er jeg ganske redd for at det skal gjøre veldig vondt. Uansett, jeg har bestemt til å vente noen få år til.

Og sånn forresten - designet mitt er plutselig helt rart! Det er en strek under headeren, kommentarene er blitt midtsilt og menyen min er forsvunnet. Hva har skjedd?! Gaaah, må fikse. Og sånn forresten pt. 2 - jeg har spilt så mye robot unicorn attack at z'en på skolepc'en min er ødelagt. That is all.

Hjelp!!

Hei, stryk at jeg skal ta tatovering om to uker - jeg skal tatovere meg i morgen! Jeg er veldig redd og veldig spent og jeg har en liten anelse om at jeg kommer til å besvime i stolen. Neida. Men jeg er litt redd for at det skal gjøre kjempevondt. Jeg drar rett etter skolen i morgen og kommer hjem med en halvmåne midt på underarmen (skulle egentlig ha bak øret, men jeg ble rett og slett for redd av tanken på å få nålene oppi hodet mitt ehe). Ønsk meg lykke til!

Og forresten, på skolen i dag ba læreren oss om å presentere oss for klassen og jeg sa "jeg liker å lese bøker og å høre på The Smiths." Alle i klassen var sånn "Wtf er The Smiths!!?!?" Jeg er omringet av idioter. Ha en fin dag ♥

I am the ghost of troubled Joe

thirty nine

Tror jeg skal begynne å poste dårlige bilder fra dagene mine mye oftere. Over tretti kommentarer, jeg tror det er en ny rekord. Hva har du gjort i dag? Jeg har lest og spilt gamecube. Dessuten fikk jeg bankkortet mitt i posten i går!!! Omg, det er så kult. Jeg skal bestille så mye tull på nettet så fort jeg får satt inn noen penger på det. Livet mitt er komplett.

Jo sånn bortsett fra at NAV har bestemt seg for at jeg ikke skal få noe $$$ av dem allikevel. Så nå er jeg ganske fattig. Alt jeg har igjen er mitt i-tilfelle-bright-eyes-kommer-til-norge-fond. Pluss penger til tatoveringen jeg skal ta om to uker! Og til alle dere som har spurt og kommer til å spørre; jeg skal tatovere en halvmåne bak venstre øre.

29

Dette ble et veldig rart og raskt innlegg. Nå skal jeg sove. Adios ♥

Masse teite bilder fra byen

Var i byen med Molly i dag. Vi dro kjempe tidlig og det var ingen teite fjortiser i byen fordi alle skal på Lady Gaga.

Outfit lixm. Når vi ventet på bussen. Dette er den nye vinterjakken min! Jeg liker den fordi den er grønn. Ok, ville egentlig ha blå, men det var utsolgt.Molly på cafè. Det ser ut som om hun har hangover.Meg på cafè. Glad for å få kake.

Perser i vinduet.The Smiths fra en kjempegammel bruktbutikk der vi antagelig var de første kundene noensinne.

Også dro vi innom Z Tattoo og jeg spurte om tattoveringen jeg skal ha. Det kommer til å koste 700 kroner og han sammenlignet smerten med å brenne seg på brennesle. Jeg er nesten overbevist! Jeg skal bare tenke noen uker til.

"I love outsiders and I'll be an outsider forever."

Jeg er så glad for at det er helg. Denne uken har vært helt uendelig. Nå har jeg to dager hvor jeg ikke trenger å gå ut av huset og jeg skal bare spille gamecube og lese bøker. Skal du på Lady Gaga-konsert i helgen? Det skal ikke jeg, fordi jeg skal på Crystal Castles i neste måned!

"An average of seventy-four species become extinct every day, which was one good reason, but not the only one, to hold someone's hand, and the next thing that happened was we kissed each other, and I found I knew how, and I felt happy and sad in equal parts, because I knew that I was falling in love, but it wasn't with him." (The History of Love)

There's a battlefield inside your mind.Fine ting akkurat nå;

  • Spennende temaer på skolen.
  • (Over!!) tusen followers på tumblr!
  • Det lukter aske ute og alt løvet er plutselig orange og ligger i hauger på bakken.
  • Jeg stjal en Lars Vaular plakat fra bussholdeplassen. Den henger på rommet mitt nå.
  • Var på cafè med Molly i dag og jeg spanderte. Vi skal dra på Lørdag også, og da skal jeg ha med kameraet og ta masse fine bilder av Tønsberg by. Det er kjempe mange fine bygninger og steder her, og jeg har tenkt til å ta bilde av dem i flere måneder men glemmer alltid å ta med kamera.
  • Også kjøpte jeg ny skoleveske, den er i brunt skinn og gigantisk. Jeg trengte en ny imens jeg sparer til Alexander Wang-veske (coco duffel bag, of course), jeg har regnet ut at det vil ta meg omtrent seks uker.

Og forresten, hvis du bor i Telemark så var du kanskje så heldig at du fikk se helt vilt nordlys natt til Tirsdag. Jeg bor i Vestfold, som er rett ved siden av Telemark. Jeg var ganske bitter. Du kan uansett se det på video her;

Forresten så lagde jeg Facebook. Jeg kommer antagelig bare til å bruke den til å chatte med Benjamin i timen, men du kan adde meg her.

A thousand years in perfect symmetryI dag sluttet jeg tidlig på skolen - som jeg gjør hver Onsdag - og det var sykt deilig. Jeg tror jeg kommer til å dø, skolen er så slitsom. Jeg tror det bare er overgangen fra høstferien, men det føles som jeg skal besvime på slutten av dagen. Spesielt siden vi har skole til tre hver dag utenom Onsdag. Klage klage.

Men jeg er ferdig med innledningen til novelleanalysen min! Jeg skriver om Slutten på noe av Ernest Hemingway. Gøy. William Shakespeare eller Stieg Larsson? Shakespeareeee.

What I Talk About When I Talk About RunningI dag var en passe fin dag, men jeg er så sykt sliten at jeg holdt på å besvime på farmandstredet. Jeg fikk cash i dag så jeg dro på posten og skaffet meg minibankkort. Jeg er atten år og har aldri hatt egen konto eller bankkort. Det er sykt. Alle jeg kjenner fikk det når de ble tretten, liksom. Ikke at jeg helt skjønner hva man skal med bankkort når man er tretten. Jaja. Det kommer i posten om ti dager og da skal jeg handle vilt på nettet. Bildet ble faktisk ganske fint også. I motsetning til passbildet mitt.

Nå skal jeg logge meg ut av blogg.no (prøve ihvertfall), fordi jeg har tre innleveringer å skrive! Norsk, Spansk og samfunnsfag. Og så skal jeg lese After Dark av Haruki Murakami. Tror Haruki Murakami er min nye favorittforfatter. Selv om jeg bare har lest Kafka on the Shore så langt. Å være Marens favorittforfatter er ikke så veldig stort, jeg har seks ellernoe.

Forresten! Det glemte jeg nesten - jeg vet ikke om dere har hørt om det, men det er en komet på vei mot jorden nå. Om syv dager, den tjuende oktober kommer den til å være veldig nærme og du kan se den på nattehimmelen uten kikkert. Jeg gleder meg så mye, sist jeg så en komet var i 1996. Husk å se mot nord, det er der den kommer til å være.

The sea is a good place to think of the futureFørste skoledag etter høstferien i dag. Det var veldig vanskelig å stå opp, men skolen var ikke så ille. Vi jobber egentlig ikke så mye i timene føler jeg. Det blir mest filmtrailere, surr og facebook (for sånne som har det). I norsken skal vi skrive novelletolkning. Jeg har ventet på en slik oppgave veldig lenge, så dette er jeg fast bestemt på å få sekser på. Jeg synes det er veldig spennende med symbolikk og metaforer i litteratur. Vi får tilogmed velge novelle selv, det kunne ikke vært bedre.

Ellers har jeg brukt dagen til å høre på fineste sangen (over) og å spille gamecube (jeg står fast på spillet mitt så om noen vil komme å hjelpe meg hadde jeg dødd). Og forresten så har jeg nytt design! Litt ihvertfall. Glittertekst og ✞✞✞. Ooooooog - jeg vurderer å starte moteblogg just for the hell of it. y/n?

Here comes a feeling you thought you'd forgottenKjøpte klistremerker til iPod'en min i dag. Det britiske flagget i pink, white and blue obviously. (Ettersom at jeg ikke har noen venner + at jeg er shopaholiker, så får jeg tiden til å gå i feriene ved å kjøpe nye ting. Noen ganger spiser jeg godteri også.)Kjøpte også det feteste armbåndet ever. Hvis du kan se forbi den dårlige kvaliteten på webkameraet mitt så er det en slange. Nå skal jeg spille enda mer gamecube, og jeg tror jeg tar en kjempekort bloggpause ut høstferien. xo xo About the moon.

Eternal Wings and the Lost OceanOk, jeg er ikke død, men jeg har fått verdens beste spill til gamecube'n min i posten (Baten Kaitos; Eternal Wings and the Lost Ocean). Du har antagelig ikke hørt om det, men jeg lover deg, det er det beste spillet som noen gang er blitt laget. Fantastisk vakker grafikk, fiolinmusikk, beste historien. Høres jeg litt nerd ut nå? Uansett, det var livet mitt på ungdomsskolen, helt til det en dag ble ødelagt. Tre år senere - forrige Søndag - fant jeg en brukt kopi på nettet til tohundreogfemti kroner (worth it). Og resten er historie. Blogger mer i morgen!

Tales of Moonlight and RainI dag var jeg på politistasjonen og ordnet med pass. Bildet ble helt forferdelig, så klart. Jeg tror damen som jobbet der begynte å le da jeg fortalte hvor høy jeg er - atten år og 157 cm. Jaja. Etterpå dro jeg på Fretex og kjøpte (falsk!!) pelskåpe. Nå går jeg rundt og føler meg som Margot Tenenbaum. Hurra! Hvordan har din dag vært?

CassadagaNoen som har et forslag på et kult sted å oppbevare cd'er? Jeg finner ingen plass til dem og dum som jeg er så kjøper jeg nye hele tiden. Jeg farget ikke håret btw, jeg tør ikke bleke det. Håret mitt er i veldig godt stand, men jeg tror allikevel det skal falle av bare jeg rører det. Da jeg var seksten bleket jeg det tusen ganger for så å farge det rosa og etter det har jeg ikke turt å gjøre så mye med det.I dag alfabetiserte jeg alle bøkene mine og etterpå fant jeg ut at jeg har 101 stykker for øyeblikket. Ikke så verst, egentlig. Jeg har èn stor bokhylle, men den er snart full og da må jeg begynne å stable bøkene på gulvet sånn som jeg gjorde før. Jeg synes egentlig det er fint. Det minner meg om Looking for Alaska.Nå har jeg store planer om å bygge nytt design til bloggen min, så om ting ser litt rart ut her de neste timene er det derfor. Adios. Favorittforfatter?

xxxxxxx


Scott Pilgrim var awesome. Nå skal jeg soveeeee. (Og, ja, jeg tar alle bildene mine på cameroid.com fordi jeg ikke skjønner hvordan jeg skjønner hvordan jeg skal gjøre det på pc'en.) Forresten - jeg vurderer å farge håret brunt i morgen, yes/no?

How to talk to girls at parties.

Hei, i dag skal jeg på kino med Molly å se Scott Pilgrim vs. The World. Jeg gleder meg så mye, jeg har ventet på denne filmen siden Juni. Jeg har høstferie nå så jeg har det veldig fint. Jeg leser, spiller Gamecube og ser TV hele dagen. Er ekstremt asosial akkurat som jeg liker det best. Hva gjør du i ferien?

Kafka On The Shore

Ok, jeg vet at dette sakte men sikkert blir til en bøker-jeg-synes-er-fantastiske-blogg. Dere får bare unnskylde meg. Jeg er forelsket igjen. Kafka on the Shore av Haruki Murakami. Jeg er ikke ferdig med den enda, men jeg bare klarte ikke vente med å fortelle dere. Det er sjeldent at man finner en bok der man blir så glad i hovedpersonene at man faktisk er redd for hva som skjer med dem på neste side. Men Kafka on the Shore er en slik bok.

Den handler halveis om Kafka Tamura som rømmer hjemmefra på bursdagen sin og flytter inn på et lite bibliotek i en liten by i Japan. Den andre halvdelen handler om Nakata som kan snakke med katter etter en ulykke han hadde som barn. Leeeees den.

Green Town, Illinois"Death doesn't exist. It never did, it never will. But we've drawn so many pictures of it, so many years, trying to pin it down, comprehend it, we've got to thinking of it as an entity, strangely alive and greedy. All it is, however, is a stopped watch, a loss, an end, a darkness. Nothing."

hits