september 2011 (faen ta tyngdekrafta)


"Spending this much time in a coffin was never a part of my plan."

 

i dag fikk jeg fint brev av nora i posten. det kom i blå konvolutt og med en sånn origami paper crane. da ble jeg glad! også kommer det en ny episode av supernatural i natt, og i morgen begynner sesong to av en anime jeg liker å se på. fine ting. også er det jo høstferie!

kunne ønske jeg
☯ kunne forstå mer japansk
☯ hadde endeløst med inspirasjon
☯ hadde mer selvkontroll
☯ ikke var så sjenert

remember when we said that this would last forever?

I dag spiste jeg sjokolade og ananas til frokost.

Denne sjokoladen er så mye bedre enn Freia.Og appelsinjuice.Outfit, lixom. Jeg har fint, nytt skjerf.Også har jeg farget lyse striper i håret. De skulle egentlig bli rosa, men etter tre runder med bleking er de fortsatt bare brunrøde. Jeg fant en gammel rosa hårfarge i skapet i går kveld og fant ut at jeg måtte ha rosa hår NÅ. Det gikk ikke så bra. Men det er ok. Forandring er forandring.Litt fint.

Hvordan var din dag?

And when the city lights are so bright that they blind you, just remember your hand was meant for mine.

"I felt happy and sad in equal parts, because I knew that I was falling in love, but it wasn't with him."

in a year or so this will slip into the sea

ting jeg tenker på om natten;
✦ ugjorte lekser
✦ bekymringer
✦ bøker
✦ fremtiden

What the water gave me

Jeg har rotet i masse gamle ting i dag. I åttende klasse hadde jeg fem i naturfag og historie, og tre pluss i matte. Det var på den tiden jeg faktisk prøvde. Jeg er smart, men jeg gidder bare ikke. Forhåpentligvis blir det bedre nå fremover. Jeg fant også mange historier jeg hadde skrevet som tretten-fjorten, og jeg tror faktisk jeg har lyst til å skrive dem om bare for gøy! Helt siden jeg var liten har jeg skrevet historier bare for gøy. Jeg må bli flinkere til å gjøre det.

Det er veldig vanskelig for meg å akseptere virkeligheten. Når vi er barn tror de aller fleste av oss på magi, og de fleste vokser opp og finner at de kan tenke på slikt og allikevel akseptere virkeligheten. Men ikke jeg. Hele livet har jeg hatt kjærlighetssorg for noe som ikke finnes. Jeg må ikke tenke på det, for om jeg gjør det åpner det seg et hull i brystet mitt og alt blir sugd inn. Det går bra med meg, jeg må bare gå i en rett linje.

noen bra ting

- at jeg ikke trenger å slutte på skolen, men jeg trenger ikke være der heller

- at jeg har ca. 500 fine kjoler

- at katten min vil ligge ved siden av meg i sofaen

- prikkete tights

- det lilla skjerfet mitt

- at jeg (foreløpig) suger til å tegne på det nye tegnebrettet:


- at jeg er flink til å tegne på papir:- at det er ordentlig høst og skikkelig kaldt om natten

- at jeg så nordlyset på himmelen i går og mest sannsynlig skal få se det igjen i natt

- den blå parkasen min

- at jeg er den blekeste jeg vet om:- at denne listen er ganske lang

- alle dere

Only the dead stay seventeen forever.

Det er snart to år siden jeg bestemte meg for hvordan jeg ville dø. Jeg lurer på om jeg kommer til å gjøre det denne vinteren.

Jeg kan bare poste sånne ting om natten når ingen leser eller bryr seg uansett. Så jeg bare hører på sangene mine og alt er fint, fint, fint. Alt er så jævlig fint hele tiden.

you feel hopeless and homelessom kjærlighetssorg

"And it came to me then. That we were wonderful traveling companions but in the end no more than lonely lumps of metal in their own separate orbits. From far off they look like beautiful shooting stars, but in reality they're nothing more than prisons, where each of us is locked up alone, going nowhere. When the orbits of these two satellites of ours happened to cross paths, we could be together. Maybe even open our hearts to each other. But that was only for the briefest moment. In the next instant we'd be in absolute solitude. Until we burned up and became nothing."

måneder med kjærlighetssorg

sky's the limit

Noen dager føler jeg at jeg kan gjøre alt. At jeg er bra nok, tynn nok, flink nok, pen nok, sterk nok, normal nok. I dag er en sånn dag. Da sitter jeg ved skrivebordet og hører på Persona 4 soundtracket og teller bøkene mine og spiser godteri. Fine dager."Julia would do anything to make the time pass. She killed time, murdered it, massacred it and hid the bodies. She threw her days in bunches onto the bonfire with both hands and watched them go up in fragrant smoke."

Jeg føler meg akkurat som deg, Julia.

I am done with my graceless heart

big black nothingJeg leser skumle historier og blir redd for speil og for redd til å sove. Så går det over og jeg leser flere skumle historier. Lærer aldri. Men det er gøy. Og skummelt.

"I like to see people reunited, I like to see people run to each other, I like the kissing and the crying, I like the impatience, the stories that the mouth can't tell fast enough, the ears that aren't big enough, the eyes that can't take in all of the change, I like the hugging, the bringing together, the end of missing someone."Begynner å gråte av sånt.

we shall now seek that which we shall not find

Ting føles litt bedre i dag. Ikke så nær-døden. Kanskje er det fordi jeg har nektet å gå på skolen en stund nå, kanskje ikke. Men det føles bra. Og katten min savner meg når jeg ikke er hjemme. Hvis du kunne hoppe inn i en bok, hvilken bok hadde du valgt?

bøker i posten

Jeg elsker å hente bøker hos posten!

The History of Love, fordi jeg har lest mange fine quotes og fordi Ingeborg har anbefalt den til meg sikkert ti ganger.

Haruki Murakami (and the music of words). En biografi. Fordi Murakami er favorittforfatteren min og jeg vet forbausende lite om ham.The Magician King. Jeg leste The Magicians i fjor sommer og elsket den (jeg har skrevet litt om den her). Den er skikkelig fin og innbundet og den har kart og alt mulig. Jeg leser nesten aldri fantasy lenger, og det er synd for jeg liker å lese alle sjangre. Men nå kan jeg kose meg med denne!

the sky is falling

Katten min hater å bli tatt bilde av, men han skjønner ikke at det er webcam på pc'en.søøøt <3Jeg elsker webcam <3 og Bright Eyes t-skjorte.

Jeg skal slutte på skolen igjen. Kunne ønske jeg bare kunne være normal og klare å gå på skolen og alt det der. Det er så vanskelig. Jeg vil bare dø, dø, dø. The sky is falling. (Men pizza til middag.)

all you need is fire and a friend to wish you well

"Think how different it would be if you never met the one person who changed everything."

Delirium is a common and severe neuropsychiatric syndrome with core features of acute onset and fluctuating course and attentional deficits. It also often involves other cognitive deficits, changes in arousal (hyperactive, hypoactive, or mixed), perceptual deficits, altered sleep-wake cycle, and psychotic features including hallucinations and delusions. It is often cause by a disease process out with the brain, such as pneumonia or by drug effects. It can also be caused by primary disease of the central nervous system. Though hallucinations and delusions are often present, the symptoms of delirium are clinically distinct from those induced by psychosis or hallucinogens.

Jeg blir kvalm hver gang jeg tenker på å spise noe, og dette er en skikkelig dårlig dag. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men det er en sånn dag hvor alt føles feil og alle maser og du bare har lyst til å legge deg ned å gråte.

At least five people in this world love you so much they would die for you.

awww


Denne kommer i posten denne uken!! Fra H&M.

In a car underwater with time to kill

"Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no to-morrow. To forget time, to forgive life, to be at peace."

☯☯ I never had the gift of holding on to you ☯☯

Nytt design! Minner meg om designet jeg hadde på den gamle bloggen min. Nostalgia. Nesten hele livet mitt handler om nostalgia. Om å prøve å finne tilbake til en følelse som er borte. Om et år kommer jeg til å lengte etter følelsen jeg har akkurat nå. Jeg klarer aldri sette pris på noe når jeg har det.

"Perhaps when we find ourselves wanting everything, it is because we are dangerously close to wanting nothing."

YOU THINK YOU DESERVE THIS PAIN, BUT YOU DON'T.

people never understand their hearts

We all carry these things inside that no one else can see. They hold us down like anchors, they drown us out at sea.

Jeg er redd for at jeg ikke klarer dette skoleåret.

"There are some things about myself I can't explain to anyone. There are some things I don't understand at all. I can't tell what I think about things or what I'm after. I don't know what my strengths are or what I'm supposed to do about them. But if I start thinking about these things in too much detail the whole thing gets scary. And if I get scared I can only think about myself. I become really self-centered, and without meaning to, I hurt people. So I'm not such a wonderful human being."

zelda, ocarina of time 3D

Wiiiiii

Jeg har allerede spilt gjennom det første tempelet, og jeg elsker det. Jeg har selvfølgelig spilt Ocarina of Time på Nintendo 64 ti tusen ganger, men det er veldig gøy å kunne spille med en håndholdt konsoll! Og grafikken er utrolig fin. Det er stjerner på himmelen og blomster i gresset og alt er bare såååå pent. Brb, spille mer haha.

will our lost everyday never return to us?

combats

Alt er feil i dag.

glitter on the wet streets

▒▒▒

I dag har jeg spist sukkerbiter fra Ikea og sitrondrops. Også falt jeg ned trappen i går og har fått det største, vondeste blåmerket noensinne. Også måtte jeg gå ute i et vilt regnvær og jeg har aldri vært så våt og jeg slet for å ikke gråte. Men nå er det bedre og jeg hører på stormen gjennom vinduet.

Til dere som spør om design: jeg drukner i lekser, regn og skole. Men jeg skal prøve å hjelpe alle, bare vær tålmodige, please please please.

spøkelseshistorie

There was a hunter in the woods, who, after a long day hunting, was in the middle of an immense forest. It was getting dark, and having lost his bearings, he decided to head in one direction until he was clear of the increasingly oppressive foliage.

After a what seemed like hours, he came across a cabin in a small clearing. Realizing how dark it had grown, he decided to see if he could stay there for the night. He approached, and found the door ajar. Nobody was inside. The hunter flopped down on the single bed, deciding to explain himself to the owner in the morning.

As he looked around, he was suprised to see the walls adorned by many portraits, all painted in incredible detail. Without exception, they appeared to be staring down at him, their features twisted into looks of hatred. Staring back, he grew increasingly uncomfortable. Making a concerted effort to ignore the many hateful faces, he turned to face the wall, and exhausted, he fell into a restless sleep.

Face down in an unfamiliar bed, he turned blinking in unexpected sunlight. Looking up, he discovered that the cabin had no portraits, only windows.

ikea

Jeg dro på Ikea i dag.Jeg og Molly spiste middag og porsjonene var sykt store, men faktisk veldig gode. Ingen av oss klarte å spise av kakene, som smakte dritt. Molly: "Jeg klarer ikke bestemme meg for hvem som er verst."Her er jeg.Jeg kjøpte en sånn lysende greie til både meg og Molly. Den het Spöka.Og månelampe!!!

Også kjøpte jeg tre store bøker (men ikke på Ikea);
Damms store bok om astrologi,
Mytologi (Guder, helter og myter) og
Verdenshistorien.

Og lys som lukter kake.

Når vi kom hjem satt jeg og Molly på asfalten utenfor huset og spiste kjeks og drakk cola. Nå er jeg sliten!

erica

Jeg har bestilt The History of Love og en biografi om Haruki Murakami! Jeg drukner i bøker, men jeg elsker det. Elsker det, elsker det, elsker det.

Jeg var langt unna å tatovere meg i dag. Men er redd.

floorplan

Mamma har bursdag i dag og jeg skal spise kake og senere kommer en dame med hund og da skal jeg leke masse med hunden og ha det fint. Jeg liker å leke med hunden. Jeg har nesten lest ferdig Sylvia Plaths biografi og når jeg blir ferdig skal jeg begynne på Veronika Decides to Die av Paulo Coelho.

"Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no to-morrow. To forget time, to forgive life, to be at peace." (The Bell Jar)


Til de som lurte; boken min handler om vennskap, om å være forelsket og om å ikke være forelsket, om å se nordlyset første vinternatt, om å bo i en småby, om å skulke skolen og om å sitte ved strandkanten sammen med sine beste venner og speide etter havfruer.

"I think I made you up inside my head."Jeg leser biografien til Sylvia Plath. Sylvia Plath var intelligent, vakker, talentfull i alt hun gjorde og likt av så og si alle. Men hun stresset seg selv til døde. Hun stresset alt for mye med skole, å passe inn, å opprettholde fasaden, karakterer og skriving. Hun satte skyhøye krav til seg selv, og det førte til et selvmordsforsøk som ung. Det var også dette som fikk henne til å ta livet av seg til slutt. Mange velger å skylde på ektemannen som forlot henne, men jeg tror hun stresset seg ihjel. Rett og slett. Stress er veldig farlig. I fjor stresset jeg så mye at jeg fikk et sammenbrudd og måtte slutte på skolen en stund.
Men Sylvia Plath var fin. Det er trist. Jeg tror hun var et veldig flott menneske.

Også har jeg helg nå og jeg fikk Alice i Eventyrland tote bag i posten. Den er fra Japan!! Den ser sånn ut. Også ga jeg alle småpengene mine til en uteligger.

i feel just like you, jim

I går kveld skrev jeg nesten to tusen ord. Jeg skal jobbe hardt hver dag og høre på fine sanger og denne boken skal bli perfekt. Ja, jeg tror jeg kan si det nå; jeg skriver en bok! Det er veldig rart å tenke på. Og jeg har skrevet masse allerede. Jeg har hele livet tenkt på å skrive en bok, men aldri faktisk gjort det. Da jeg var fjorten skrev jeg en tekst på 100 sider, men det var mer som en lang historie. Dette skal bli bra. Jeg gleder meg sånn til den blir ferdig.

I dag kjøpte jeg brune konvolutter og fin blondetape til å dekorere dem (så nå skal dere få brev, Johanne og Nora!). Også var jeg faktisk ikke så sliten da jeg kom hjem fra skolen, bare litt trett. Ting går fremover. Jeg har lyst til å bli bedre enn jeg er. Jeg vet jeg kan være så mye bedre. Og jeg tror jeg er på vei.

Hvordan ser det ut der du bor?

i'm still hereJeg hadde på meg den nye, pene kjolen i dag og følte meg ordentlig kul. Og damen på bik bok sa at skoene mine var fine. Også kjøpte jeg ny lusekofte på fretex! Den er så kul og grå og ekte ull og varm. Mamma sa at den egentlig har kostet sikkert tusen kroner. Også fikk jeg brev fra Unge Venstre i dag og jeg er medlem!! Wiiii.

Nå hører jeg på disney-sanger og tenker på "the great american novel.""Anyone who falls in love is searching for the missing pieces of themselves. So anyone who's in love gets sad when they think of their lover. It's like stepping back inside a room you have fond memories of, one you haven't seen in a long time."

lost soulsI think it's interesting that your future friends, lovers and other people you will meet and who will alter your life are most likely out there right now doing the same things you do. They eat their meals, they go to school and to work. They get sad, they cry, they are happy, they get lonely at night. Sometimes they do stupid things. Sometimes they do good. Maybe you pass them on the street sometime and neither of you pay any mind to it. Maybe you walk on one side of the street and they walk on the other because you are just not meant to meet yet. They do all these things, and you do all these things that shape you and will ultimately lead to the day you two meet.Hei! Hvis du ser på arkivet vil du se at det har blitt noe lengre! Jeg har nemlig fått opprettet den gamle bloggen igjen. Det var maks nostalgi å lese alle postene igjen. Det har også gitt meg mye inspirasjon til å blogge litt bedre fra nå av. Nå gleder jeg meg veldig til å sove, for jeg skal ha på meg den fine kjolen min for første gang i morgen! Men først skal jeg ordne litt på designet og spille litt robot unicorn attack (fordi det er den beste sovemedisinen).

documented minor emotional breakdown

Jeg får liksom litt prestasjonsangst av å blogge på vinterblomst. Tar ofte meg selv i å bla gjennom arkivet på denne bloggen og savne hvor enkelt det var å blogge her. Føler jeg har mistet litt det jeg likte så godt med bloggen min. Jeg er jo egentlig ikke noen fotoblogger. Det var aldri min greie. Nå føler jeg meg så presset til å ta mine egne bilder. Jeg innrømmer det. Jeg savner blogg.no. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Ah, men glem det. Jeg gjør hva jeg vil!

Jeg fikk verdens fineste kjole i dag.Ok, vil ikke gjøre hva jeg vil. Hva synes dere: about the moon eller vinterblomst?

ett år

jeg har skrevet nesten 2 000 ord nå. jeg skal prøve å få meg selv til å skrive minst 400 ord hver dag. jeg tror jeg kan klare det. jeg har en veldig god følelse akkurat nå, selv om jeg gråter på soverommet om kvelden.

også glemte jeg å si det, men bloggen min har hatt bursdag.

hits